Opel begint aan zijn terugkeer.

Sinds de overname van het Franse PSA is Opel redelijk onder de radar blijven vliegen en heeft het eigenlijk geen nieuwe auto’s op de markt gebracht. Echter, een plan had men wel degelijk. Inmiddels beginnen we de eerste uitingen van dit plan te zien. Opel heeft deze week namelijk de nieuwe Zafira gepresenteerd.

De nieuwe Zafira is in tegenstelling tot zijn voorgangers geen oprechte MPV. Nee, de Fransen hebben ervoor gekozen de auto door het leven te laten gaan als een volwaardig personenbusje. De auto heeft maximaal negen zitplaatsen en daarmee is het een uitzonderlijk grote auto. De nieuwe Zafira Life, zoals de auto heet, komt in drie maten op de markt. De grootste twee delen zelfde wielbasis van 3,28 meter, de kleinste heeft een wielbasis van 2,95 meter. Hoog is de auto 1,90 meter.

opel-zafira-binnen

Vooralsnog wil Opel niets zeggen over het motorengamma van de Zafira Life. Wel deelt het merk dat de auto als luxere, ruimere ‘Lounge’ op de markt zal worden gebracht. Deze uitvoering heeft op iedere zitrij individuele stoelen. De prijzen van het beestje zullen in een later stadium worden onthuld.

opel-zafira-achter