Niet langer hoeven we te wachten op de prijs van de gigant uit Ingolstadt.

Audi’s nieuwste topmodel van de SUV-reeks, de Q8, heeft na een indrukwekkende onthulling eindelijk een prijskaartje gekregen. Nu, het is niet verrassend dat er een flink bedrag afgerekend moet worden voor deze auto, maar het feit dat Audi de voorlopige vanafprijs vaststelt op bijna 110.000 euro is toch ietwat afschrikwekkend.

Om precies te zijn kost de goedkoopste Audi Q8, de 50 TDI quattro, tenminste 109.155 euro. In dit geval krijgt de koper een vrij krachtige 3-liter dieselmotor met 286 pk en 600 Nm koppel. De zescilinder stuwt de Q8 in 6,3 seconden naar de 100 km/u. Dit is tevens het enige model dat Audi voorlopig op de markt zal brengen. De Q8 50 TDI quattro komt in augsutus op de markt en wordt volgend jaar pas bijgestaan door de 45 TDI (231 pk) en de 55 TFSI (340 pk).

Dit wil niet zeggen dat men de auto niet duurder kan maken dan de aangegeven vanafprijs. Audi levert de Q8 optioneel namelijk met twee pakketten: Pro Line Plus en Pro Line S. Hoewel de prijzen van deze pakketten vooralsnog niet worden onthuld, geven beide pakketten de Q8 een royalere uitrusting. Eerstgenoemde geeft de auto o.a. climate control en adaptieve luchtvering, laatstgenoemde geeft de auto 21" velgen en een sportpakket van S Line.