De elektropionier krijgt een strakker uiterlijk.

Omdat de Amerikaanse markt voor Toyota een zeer belangrijke is, is het niet vreemd dat we de afgelopen dagen dermate veel aankondigingen vanaf het adres van de Japanners hebben gekregen. Toyota heeft naast de eerder besproken aankondigingen ook een vernieuwde Prius meegebracht naar Los Angeles.

Toyota is met de vernieuwde Prius weer een nieuwe richting ingeslagen, want met name de voor- en achterlichten van de auto hebben een heftige metamorfose ondergaan. Zodoende lijkt de auto een totaal nieuw gezicht te hebben gekregen. In plaats van het ietwat uitbundige ontwerp van het basismodel trekt de facelift juist iets verder terug in zijn schulp. Daarbij is ook het interieur aangepakt, getuige het grotere infotainmentscherm. Echter, deze komt niet naar Nederland.

prius-facelift-achter

Hetzelfde geldt overigens voor het nieuwe vierwielaandrijvingsysteem dat op de auto te vinden is. De Verenigde Staten mogen hiervan wel genieten, wijzelf niet. Zonde, want het zogenaamde AWD-e-systeem klinkt veelbelovend. In koude omstandigheden ondersteunt een elektromotor op de achteras bij het wegrijden. Tot maximaal 70 km/u kan het systeem blijven werken.

prius-facelift-binnen