Belastingvrij tot 2020? Waarom ook niet!

Hyundai heeft de IONIQ alweer even als elektrische en hybride op de markt staan, maar onthult vandaag de prijzen van de derde en laatste variant. De IONIQ Plug-in Hybrid, die het platform deelt met zijn broers, is verkrijgbaar vanaf 29.995 euro. Daarmee schaart de plug-in zich tussen de anderen; de Hybrid kost 24.995 euro, terwijl de Electric 33.995 euro kost.

De IONIQ Plug-in zet zichzelf in de markt als een extreem duurzame auto, die minstens zo goed uitgerust is. De kleine afstanden kun je gemakkelijk tackelen met de elektrische modus, waarbij de actieradius 63 kilometer is. Schakel je over naar de zuinige 1,6-liter benzinemotor, dan heb je zelfs een rijbereik van 1.200 kilometer. De IONIQ geniet van een gecombineerd brandstofverbruik van 1,1 liter op 100 kilometer.

hyundai-ioniq-voorkant.jpeg

De IONIQ Plug-in Hybrid wordt standaard geleverd met een zestrapsautomaat. De 1,6-liter motor in het instapmodel (i-motion) is 105 pk sterk en heeft 147 Nm aan koppel. Met de 61 pk sterke elektromotor erbij produceert de auto een gecombineerd vermogen van 141 pk. De motor zit overigens ook in de duurdere modellen. Wie het hogerop in de prijslijst wil zoeken kan terecht bij de Comfort of Premium uitvoering. Deze kosten respectievelijk 33.495 euro en 35.995 en voorzien de auto van meer luxe opties.

hyundai-ioniq-interieur.jpeg