Nieuws

Verrassing!

Tijdens de SEMA Show in het Amerikaanse Las Vegas presenteren de autofabrikanten niet alleen maar nieuwe bolides. Integendeel, alles en iedereen is welkom. Dit bewijst ICON, een koetsenbouwer die zich vooral bezighoudt met het restaureren en ombouwen van klassieke auto’s. Het nieuwste project van de Amerikanen is wel heel inventief.

ICON heeft namelijk een ouderwetse Mercury Coupé uit 1949 bij de kladden gegrepen, om deze vervolgens een volledig nieuwe aandrijflijn te geven. Dit staat uiteraard in groot contrast met de buitenzijde, maar door het feit dat ICON deze roestig als een oude spijker heeft gelaten, wekt het de indruk dat de auto daadwerkelijk uit de jaren '40 komt.

icon-model-s-achter

Leggen we de aandrijflijn onder de loep, dan vinden we geen hedendaagse V8 onder de kap, maar het 85 kWh accupakket van de Tesla Model S 85D. ICON probeert men nog eens extra op het verkeerde been te zetten door het accupakket zo te plaatsen dat het lijkt alsof het een gruwelijke achtcilinder is. Niets is minder waar, want het is dus simpelweg ditzelfde accupakket van Tesla, waarmee tussen de 240 en 320 kilometer ver gereden kan worden.

icon-model-s-binnen