Alweer.

Skoda is nog altijd bezig met het uitbreiden van zijn modellengamma en een van de wagens waarmee dit gebeuren zal is de volledig nieuwe Skoda Kamiq. Hoewel, in feite is het voor Skoda een nieuw model, in werkelijkheid is het de evenknie van respectievelijk de SEAT Arona en de Volkswagen T-Cross.

Zodoende weten we ongeveer wat we van de Kamiq mogen verwachten, zeker aangezien hij in China al bestaat. Skoda laat zich er echter niet van weerhouden om alsnog beelden van de Kamiq te delen. Vandaag deelt het de eerste visuelen van de auto die het modellengamma moet uitdikken en hieruit kunnen we opmaken dat de wagen inderdaad veel weg heeft van zijn verre broers. Het voornaamste onderscheid vinden we bij de koplampen, die in twee zijn gesplitst.

Over de motoren en de techniek is vooralsnog niets bekend, maar naar verwachting zal de Volkswagen Group een aantal voor de hand liggende configuraties klaarstomen. Oftewel, kleine en compacte TSI- en TDI-motoren in een aantal varianten. In de komende maanden zullen we meer te horen krijgen.

kamiq-achter