Geef ze nog maar een zwiep, Victor!

Voordat het liefdeskind van Victor Muller & Co aan een volledig nieuwe C8 Preliator begint (eindelijk), doet ze een laatste vaarwel aan de sportwagen waarmee ze de afgelopen jaren ten tonele verscheen. Muller, die vorig jaar een flinke deal sloot met Christian von Koenigsegg, vindt het tijd om dit hoofdstuk te sluiten voor ze van de Audi motoren afstappen.

Om ervoor te zorgen dat de C8 Aileron niet onnodig vergeten wordt, vieren ze het afscheid met drie unieke exemplaren. De bolides krijgen ieder hun eigen kleurstelling en zijn compleet met bijpassend interieur. De laatste drie dragen de combinaties Jet Black met rode accenten, Crimson Red met zwarte accenten en tenslotte een Jet Black exemplaar dat met gouden accenten pronkt. Daarnaast krijgen ze de iconische LM85 trim, waar Spyker al jaren hun auto’s mee beklad.

Spyker-C8-Aileron-header.jpg

De bolides zijn, zoals gezegd, de laatste Spykers die worden voortgestuwd door een krachtbron van Audi. Het drietal is stuk voor stuk voorzien van een 4,2-liter V8, die in de C8 Aileron goed is voor zo’n 525 pk en 600 Nm aan koppel. Mede dankzij de zestraps automaat in de wagen snelt hij in 3,7 seconden naar de 100 km/u.

Hoeveel de auto gaat kosten is nog niet duidelijk.

03-Spyker-C8-Aileron.jpg