Wel even wachten tot 2035.

Het is geen nieuws dat Fransen regelmatig fascinerende, maar vooral merkwaardige auto’s produceren. PSA, het moederschip van Peugeot, Citroën, DS en tegenwoordig ook Opel, levert hier het meest recente bewijsmateriaal van aan. DS Automobiles komt namelijk met de X E-Tense op de proppen, een studiemodel van een elektrische hypercar.

DS-X-E-Tense-voor.jpg

Getuige het assymetrische en imponerende uiterlijk van de wagen, kunnen we stellen dat DS Autombiles de auto in de basis heeft opgedroomd om nekken te draaien. Een nog belangrijker doel, echter, is de wereld op de hoogte te brengen van het merk. Of een pakkende conceptcar de doorsnee consument zal bereiken is nog maar de vraag, maar als de toegepaste techniek in de toekomst ook maar in enige vorm op hun auto’s te vinden zullen zijn, zijn wij er tevreden mee.

DS-X-E-Tense-zij.jpg

Dat is niet zo vreemd, want de X E-Tense is een buitengewoon krachtige auto. In straattrim produceren de elektromotoren 540 pk, maar schakel je de circuitmodus in, dan krijg je 800 pk extra tot je beschikking. In dat geval produceert de X E-Tense maar liefst 1.360 pk. De X E-Tense maakt daarnaast gebruik van allerlei fraaie materialen. Naast een glazen vloer, heeft de wagen leer, hout en metaal.