Een smakelijke balk licht!

De Paris Motor Show mag in theorie een Frans feestje zijn, de Duitse merken pakken misschien nog wel meer uit dan de lokale autofabrikanten. Zo ook Porsche. De Duitsers hebben niet alleen de 911 Speedster meegenomen naar Parijs, ook de vernieuwde Macan schittert onder de lampen van de beurs.

De facelift is in wezen niet heel erg uitgebreid, maar desalniettemin zijn er een aantal aanpassingen te vinden die we kunnen bestempelen alszijnde ingrijpend. Met name de achterlichten vallen op. Daar hebben de Duitsers nu een grote LED-balk geplakt. Daarnaast worden de bumpers en velgen aangepast.

facelift-macan-voor

Op motorisch vlak heeft Porsche de basis-Macan voorzien van een 2-liter viercilinder die goed is voor 245 pk. Meer configuraties krijgen we voorlopig niet te zien. Overigens is het geen nieuwe motor, maar een aangepaste uitvoering van de krachtbron die in het huidige model ligt.

Porsche windt er overigens geen doekjes om en onthult direct de prijs van het beestje. De instap-Macan kost een behoorlijk klap geld: liefst 85.600 euro. In december staat hij bij de dealer.

facelift-macan-binnen