Omdat de 488 Pista nog niet idioot genoeg was.

Ferrari heeft de smaak goed te pakken met de 488. Naast de GTB en Aperta kregen we eerder dit jaar de krankzinnig snelle Pista voor de kiezen. Daarvan hebben de Italianen nu een speciale editie gemaakt: de 488 Pista Piloti.

ferrari-488-pista-piloti-voor.jpg

Zoals de naam al doet vermoeden is de wagen gemaakt met autocoureurs in gedachten. Echter betekent dit ook direct een tragisch probleem voor klanten die er graag een op de kop zouden willen tikken. De Pista Piloti is namelijk alleen bestemd voor zij die coureur zijn in het raceprogramma van Ferrari. Wie de boot hierdoor nu mist, kan zichzelf troosten met het feit dat Ferrari de Pista Piloti enkel aan de buiten- en binnenzijde heeft aangepast, en de auto dus niet nóg krachtiger wordt. De Pista Piloti behoudt de 3,9-liter biturbo, die tevens werd verkozen als motor van het jaar.

ferrari-488-pista-piloti-binnne.jpg

De 488 Pista Piloti krijgt speciale bestickering, die overeenkomt met de auto’s die meerijden in het World Endurance Championship (WEC). Daarnaast heeft de wagen allerlei zwarte accenten en is het interieur verrijkt met alcantara. Overigens wordt elk van de Pista Piloti’s geleverd met rugnummer #51, als eerbetoon aan de auto die vorig jaar het WEC won.