Het land der EV’s is weer een beetje groter geworden.

Nadat er vorige week al plaatjes opdoken van Henrik Fisker’s nieuwste creatie, kon het niet lang duren voordat de auto echt geïntroduceerd zou worden aan het grote publiek. Op het CES in Las Vegas is dat nu gebeurd. De Fisker EMotion is nagenoeg compleet en klaar om het de competitie lastig te maken.

We houden het voorlopig op ‘nagenoeg compleet’, omdat Fisker zelf nog geen duidelijke specificaties over de auto bekend heeft gemaakt, behalve de topsnelheid en het rijbereik. Volgens Fisker zou de EMotion zonder al teveel moeite aan de 260 km/u moeten kunnen komen, met een actieradius van zo’n 650 kilometer. Daarnaast is er nog sprake van een pittigere versie die zelfs 800 kilometer moet halen. Opladen doet hij naar verluidt ongelooflijk snel, door zijn gepatenteerde solid-state batterijen, die binnen 9 minuten weer vol moeten zijn.

10-fisker-emotion-officieel.jpg

In tegenstelling tot beoogde concurrenten als Tesla heeft hij in ieder geval één aspect waarin hij uitblinkt: het interieur. De EMotion zit tjokvol met leer en heeft achterin ruimte voor een scherm van 27 inch. Zo op het eerste gezicht lijkt de bouwkwaliteit erg hoog en ziet alles er buitengewoon fraai uit.

De auto moet in eerste instantie in kleine getallen op de markt komen en kost tenminste 129.000 dollar.