Een filmicoon in een hedendaags jasje.

Terwijl de Detroit Auto Show in volle gang was en de aandacht grotendeels was gevestigd op allerlei nieuwe productieauto’s, introduceerde Ford doodleuk hun nieuwste Mustang Bullitt. Helemaal onverwachts was het niet, maar de aankondiging ging desondanks gepaard met een hoop vreugde.

De nieuwe Bullitt is gebaseerd op de nieuwste Ford Mustang GT. Oftewel, het 2019 model. Hiermee is het dus niet helemaal een 50-jarig jubileummodel, maar het is de gedachte die telt. Met de nieuwe Mustang als basis beschikt de Bullitt over een 5-liter V8 die goed is 475 pk en 570 Nm aan koppel, in plaats van de 450 paarden die het blok standaard produceert. De Bullitt dankt zijn extra vermogen aan wat motortuning, evenals nieuwe in- en uitlaten.

ford-mustang-bullitt-2019-achterkant.jpg

De Bullitt is te bestellen in twee kleuren; de originele Dark Highland Green en Shadow Black. De binnenzijde krijgt een aantal pakketten die ieder een eigen twist aan het interieur geven. Ofwel, meer elektronica, sportievere stoelen en meer luxe. Het interieur wordt overigens ook opgedirkt met filmrelikwieën als de biljartbal op de schakelpook en een vizier achter het Bullitt logo op het stuur.

Toepasselijk is het feit dat Ford de originele filmauto na jaren spoorloos te zijn geweest gevonden heeft, en deze op heeft laten nemen in het Amerikaanse National Historic Vehicle Register. Er komt aan het eind van het jaar eveneens een documentaire uit.

De auto verschijnt deze zomer op de markt.

ford-mustang-bullitt-2019-binnenkant.jpg