Ruim 20 mille voor het nieuwe kleintje uit Duitsland.

Met de nieuwe T-Cross heeft Volkswagen zijn modellengamma wederom uitgebreid. De compacte stads-SUV komt onderaan de ladder van hoge auto’s van de Duitse automaker te staan. Logischerwijs is het dan ook een van de goedkopere modellen van Volkswagen. Vandaag plaatsen de Duitsers de prijskaarten op de T-Cross.

Volkswagen pakt groots uit en komt met een hele reeks aan prijzen op de proppen, maar het belangrijkste cijfer in dit geval is 22.620 euro. Dit is de prijs van het instapmodel. Voor dat bedrag krijgt men een 95 pk sterke 1.0 TSI-motor, verbonden aan een handgeschakelde transmissie. Hetzelfde model kan tevens rijker uitgerust worden, door de bolide als Life- of Style-uitvoering te kopen. In dit geval betaal je respectievelijk 24.630 euro en 27.860 euro. Kiest men voor de 115 pk sterke 1.0 TSI, dan krijg je standaard een DSG-automaat en wordt de auto geleverd als Life-uitvoering. Hiervoor moet 27.770 euro betaald worden. In een later stadium kan de T-Cross ook als 1.6 TDI en 1.5 TSI besteld worden. Prijzen van deze modellen worden later bekendgemaakt.

De T-Cross is daarnaast nog uit te voeren met een aantal designpakketten, waarvan de prijzen beginnen bij 627 euro. Tevens kunnen het Executive- en Advance-pakket besteld worden voor respectievelijk 1.018 euro en 1.451 euro. Vanaf aankomende april staat de auto bij de dealer.