Duur en milieubewust, soort van.

Bentley is klaar om het hybride segment over te nemen. Althans, voor diegenen die flink veel poen te verbranden hebben. Om de smerige gassen van de brandende meiers tegen te gaan, brengt Bentley nu ook een hybride versie van de Bentayga op de markt.

Daarmee wordt het aantal cilinders van het originele model in tweëen gezaagd, waarna er slechts een zestal cilinders overblijft. De hybride krachtbron van de Bentayga is drie liters groot. Hoewel er nog niet duidelijk is hoeveel paarden er precies uit het blok komen galopperen, weten we wel dat het een V6 betreft. Hoeveel of hoe krachtig de elektromotor(en) is/zijn, is eveneens onbekend.

Bentley-Bentayga-Hybrid-achter.jpg

Bentley doet wel uit de doeken dat de hybride aandrijflijn drie verschillende modi krijgt: EV Drive, Hybrid Mode en Hold Mode. Met behulp van de navigatie bepaalt de auto welke modus er wordt ingeschakeld. De actieradius van het beestje komt uit op een magere vijftig kilometer. Opladen gebeurt normaal gesproken in 7,5 uur, tenzij je krachtstroom gebruikt; in dat geval duurt het ‘slechts’ 2,5 uur.

Bentley-Bentayga-Hybrid-interieur.jpg