Is het een flinke upgrade, of valt het allemaal wel mee?

Het is alweer bijna twee maanden geleden dat Porsche in Parijs de doeken trok van de vernieuwde Macan. Diezelfde sportieve SUV komt er nu in een krachtigere variant, want vannacht heeft Porsche stilletjes de Macan S onthuld.

Het moge duidelijk zijn dat het onderlinge verschil met zijn voorganger niet bijzonder groot is. Zowel op motorisch als op optisch gebied is het onderscheid maar klein. Waar de vorige uitvoering 340 pk tot zijn beschikking had, trekt de nieuwe Macan S zijn vermogen van 354 pk uit een drieliter V6 met een turbo. Daarmee heeft de S-configuratie liefst 14 hele pk’s meer. In de praktijk heeft dit als gevolg dat de Macan in 5,3 seconden naar de 100 km/u snelt. Met het optionele Sport Chrono-pakket worden er nog eens 0,2 seconden vanaf gesnoept. Zijn topsnelheid ligt nu op 254 km/u. Van buiten is de Macan S nagenoeg hetzelfde als het basismodel, maar hij krijgt wel een klein aantal sportieve onderdelen om zijn karakter te benadrukken. Met name de 18" velgen springen eruit.

macan-s-achter

De Macan S is per direct te bestellen, maar leveren gebeurt pas in maart. De auto kost 99.900 euro. Daarmee is de auto flink duurder dan de normale Macan, die aan te schaffen is voor 85.600 euro.

macan-s-binnen