In zijn oranje tint valt hij wel degelijk op.

Tegenwoordig is het voor automerken belangrijk om de wereld lang in zijn publicitaire greep te houden. In een tijd waar de aandachtsspan bijzonder klein is door het vele nieuws, moet dit dan ook gebeuren door meerdere persberichten op verschillende tijdstippen te publiceren. Ook Renault kiest voor deze weg bij de onthulling van zijn nieuwe Clio.

De vijfde generatie van de Clio is in tegenstelling tot wat werd verwacht niet groter dan ooit. Nee, in plaats daarvan krimpt het lichaam met 1,4 centimeter. Desalniettemin moet de Clio van binnen ruimer zijn dan voorheen. Dit blijkt momenteel vooral uit de kofferruimte, die met 26 liter is toegenomen tot 391 liter.

renault-clio-achteer

Hoewel het een volledig nieuwe generatie betreft, vinden we bij de nieuwe Clio geen totaal veranderd exterieur. In plaats daarvan zijn de uiterlijke wijzigingen minimaal, al krijgt hij wel eenzelfde gezicht als zijn familieleden.

Renault heeft momenteel nog niets bekendgemaakt over de motoren die in de nieuwe Clio komen te liggen. Wel heeft de Franse autofabrikant recentelijk foto’s gedeeld van het interieur van de auto. Hierop is te zien dat de auto een enorm infotaimentscherm krijgt, dat iets wegheeft van Apple’s iPad. De nieuwe Clio wordt gebouwd op het nieuwe CMF-B platform. In Genève volgt de publieke onthulling.

renault-clio-binnen