Het modellengamma is compleet.

Het is alweer acht jaar geleden dat Toyota de Corolla als sedan op de markt bracht. Nu de Japanse autofabrikant heeft besloten de Corolla wereldwijd weer aan de man te gaan brengen, mag ook de sedan zijn terugkeer maken. Deze week heeft Toyota deze uitvoering onthult op een grote autobeurs in China.

corolla-binnen

De Corolla Sedan maakt zijn debuut ongeveer een half jaar nadat de hatchbackversie van het model aan de wereld werd getoond. In veel opzichten is de Sedan hetzelfde als zijn handige broer. Opmerkelijk is dat ook de wielbasis van 2,70 meter overeenkomt. Dit terwijl de sedanversie eigenlijk 6 centimeter langer is dan de hatchback. Dit is uiteraard te danken aan zijn langere achterzijde. Net als de hatchback is ook de Corolla Sedan gebouwd op Toyota’s TNGA-platform.

corolla-trio

Een duidelijk verschil tussen beide modellen vinden we bij de motoren. Waar Toyota de hatchback (en de Touring Sports) ook levert met een aantal opties die enkel op fossiele brandstoffen rijden, krijgt de Corolla Sedan slechts de hybride aandrijflijn. De Sedan moet het doen met de 1.8 Hybrid, die 122 pk trekt uit zijn krachtbron.