Klein maar fijn.

Gezien het aantal auto’s dat de Volkswagen Group in zijn verschillende modellengamma’s heeft, is het lastig voor te stellen dat ze nog niet massaal in het compacte crossover segment zijn gestapt. Vooralsnog is het alleen Seat dat zo’n auto aanbiedt, maar daar komt deze week verandering in: Volkswagen heeft namelijk de T-Cross onthuld.

02-volkswagen-troc-achter

De T-Cross ziet er misschien anders uit dan de huidige modellen van Volkswagen, onderhuids komt hij er wel degelijk mee overeen. De auto staat namelijk op hetzelfde platform als de Volkswagen Polo en de SEAT Arona en Ibiza. Met 2,56 meter is de wielbasis tevens hetzelfde. De auto zelf is 4,11 meter lang en daarmee is hij aanzienlijk korter dan de T-Roc en de Polo. Dit is waarschijnlijk te danken aan de afgehakte achterzijde. Desondanks heeft de auto wel 385 liter aan bagageruimte. Met de achterbank neer is dit 1.281 liter.

01-volkswagen-troc-binnen

Voor wat betreft de motoren heeft Volkswagen een aantal kleine, zuinige exemplaren op de optielijst gezet. Volkswagen levert de T-Cross met een drietal benzinemotoren, die rangeren van 95 t/m 150 pk. De 1.0 TSI levert 95 of 110 pk, de 1.5 TSI levert 150 pk. Daarnaast is er nog een 1.6 TDI beschikbaar met 95 pk. Schakelen gebeurt middels een handgeschakelde vijf- of zesbak of een zeventraps DSG-automaat.

Volgend jaar komt de auto op de markt.