Ze lekker zowaar het internet op.

De Chinese media heeft plotseling een reeks foto’s in handen gekregen van de toekomstige Skoda Kodiaq coupé, waarover al een tijd lang gesproken wordt. De Kodiaq coupé, die waarschijnlijk door het leven gaat als de GT, werd twee jaar geleden al bevestigd. Tot op heden hebben we er echter nog weinig van gezien of over gehoord. Met deze uitgelekte foto’s kunnen we nu zeggen dat dat is veranderd.

skoda-kodiaq-gt-achter.jpg

Hoewel de Kodiaq GT aanvankelijk naar de Chinese markt moet komen, wordt een komst naar de Europese markt zeker niet uitgesloten. Dit heeft te maken met het feit dat de carrosserievorm steeds aan populariteit wint. Mercedes en BMW, bijvoorbeeld, hebben al meerdere suv-coupés in hun gamma en ook Renault schijnt binnenkort een soortgelijke auto op de markt te willen brengen.

skoda-kodiaq-gt-voor.jpg

Hoewel de specifieke details nog niet op straat liggen, weet de Chinese media in ieder geval te vertellen dat de auto 4,63 meter lang wordt. Dit is misschien langer dan de normale Kodiaq, de wielbasis blijft naar verluidt hetzelfde. Wanneer we de auto mogen verwachten, is vooralsnog niet duidelijk.