Enkele jaren geleden introduceerden de makers van het racespel Gran Turismo een uniek onderdeel in hun game: Vision Gran Turismo. Via deze weg konden autofabrikanten op virtuele wijze experimenteren met conceptauto’s, zoals ze dat niet eerder konden.

Honda, evenals de makers van het spel van Japanse origine, doet al sinds het begin mee aan het platform. Afgelopen maand heeft de autobouwer hun nieuwste creatie onthuld: de Honda Sports VGT.

De compacte sportwagen heeft heel wat weg van de Honda NSX. Beide wagens hebben een bijzonder futuristisch uiterlijk en met name de voorzijde komt behoorlijk overeen. Voor het design liet Honda verschillende design studio’s hun gang gaan, waarna een keuze gemaakt moest worden. Uiteindelijk gingen de creatievelingen uit Los Angeles er met de roem vandoor.

Afgezien van het fascinerende ontwerp liet Honda de motor niet voor wat het was. De virtuele sportwagen maakt gebruik van een 2-liter DOHC-VTEC turbo viercilinder, die goed is voor 410 pk. Schakelen doet de Honda Sports via een achttraps automaat met dubbele koppeling.