Vergeet elektriciteit, waterstof is de toekomst.

Terwijl elektrisch rijden populair genoeg is geworden dat nagenoeg iedere autofabrikant eraan moet geloven en tenminste één, of meerdere, model(len) in haar gamma heeft, timmert waterstof stilletjes aan de weg. Er zijn, op Hyundai na, maar weinig automerken die een grote toekomst zien in de schone brandstof. De Koreanen presenteerden eerder dit jaar de nieuwe Nexo, een ruime SUV op waterstof. De auto is recentelijk geprijsd.

hyundai-nexo-motor.jpg

De Hyundai Nexo is eerder dit jaar onthuld in Las Vegas op CES. De wagen beschikt over een 184 pk sterke motor. Omdat Hyundai al enkele jaren werkt aan de ontwikkeling van de waterstofauto, profiteert de Nexo van een compacter opslagsysteem dat tevens een hogere brandstofdichtheid heeft. Het rijbereik van de wagen is om en nabij de 665 kilometer.

hyundai-nexo-binnen.jpg

In enkele maanden tijd heeft de auto redelijk de aandacht weten te vinden. Goed, het zijn nog marginale cijfers, maar 80 reserveringen is allerminst slecht. Wanneer de wagen naar Nederland komt, mogen de eigenaren 69.995 euro betalen voor de wagen. Kies je voor het Plus Pack, dan kost de wagen 73.995 euro.