Pittiger dan dit zul je een Koreaan niet snel zien.

Tegenwoordig wordt het alsmaar drukker in het hot hatch segment. Men kan vandaag de dag verder kijken dan een handvol Franse of Duitse opties, want ook de rest van de wereld begint zich nu te mengen in het compacte geweld. Hyundai, bijvoorbeeld, heeft in de i30 N (rijtest) een puike bolide met buitengewoon veel potentie, maar tot op heden is de auto nog niet en masse gekocht, daar het een nog vrij bekende keuze is. Wellicht dat de i30 N Option Concept men nog meer op andere gedachten kan brengen.

hyundai-i30n-option-concept-achtwr

Hyundai heeft deze bolide recentelijk onthuld op de Paris Motor Show, tot groot plezier van het journaille. In zekere zin is de wagen een favoriet van velen. De Option Concept doet er nog een schepje bovenop, door de toch al gave bolide nog sportiever en stoerder voor de dag te laten komen. Hyundai biedt in totaal 25 individualiseringsopties. Hierbij moet je denken aan lichtmetalen velgen tot en met 20" en carbon onderdelen zoals spoilerwerk, sportstoelen en een motorkap. Daarnaast kan de binnenkant gehuld worden in alcantara en, jawel, carbon.

hyundai-i30n-option-concept-binnen

De haarfijne i30 ziet er gruwelijk snel uit, maar Hyundai heeft de bolide enkel optisch aangepakt. Oftewel, voorin de auto ligt nog altijd de 250 of 275 pk sterke 2.0 T-GDI.