Een schaap in wolfskleren.

Hyundai gebruikt de i30 als proefkonijn. Nadat het de auto eerder gebruikte om de N-reeks (rijtest) in te huldigen, wordt de auto nu ingezet om de N Line te presenteren. De Hyundai i30 is de eerste auto die het label draagt en laat zien dat een Hyundai ook zonder de extra paardenkrachten als een smakelijk apparaat voor de dag kan komen.

hyundai-i30-nline-voor.jpg

De volledig nieuwe N Line van Hyundai onderscheidt zich van het normale N-label, door de auto’s van een soortgelijke buitenzijde te voorzien, maar het bijbehorende vermogen achterwege te laten. Zo wordt de trend, die we al bij een groot aantal andere merken hebben gezien, nu ook bij de Koreanen doorgezet. Een logische stap voor Hyundai, want zustermerk Kia ging haar eerder al voor.

hyundai-i30-nline-binnen.jpg

Herkennen doen we de i30 N Line vooral aan een bijgespijkerd, sportiever interieur, spoilerwerk, stoerdere voor- en achterbumpers en een reeks kleurige accenten. De N Line wordt alleen beschikbaar gemaakt voor de 1.4 T-GDI-benzinemotor met 140 pk en de 1.6 CRDi-diesel met 136 pk.