Nog een stap in de richting van een groene toekomst.

Op de Consumers Electronics Show (CES), die volgende week in Las Vegas van start gaat, zal Hyundai hun volledig nieuwe waterstofauto onthullen. Om de impact wat minder direct te maken, trekken ze de doeken er nu al vanaf.

De voorlopig nog naamloze auto moet de opvolger worden van de ix35 die destijds als waterstofauto was omgebouwd. Met hun Fuel Cell Electric Vehicle (FCEV) was Hyundai in 2013 de eerste fabrikant die het aandurfde om auto’s op waterstof te laten rijden. Hun nieuwe waterstofauto bouwt verder op de opgedane ervaringen van de ix35 FCEV en gebruikt deze om de opvolger in vrijwel ieder opzicht naar hedendaagse standaarden te tillen.

In de praktijk betekent dit volgens Hyundai dat de volledig emissievrije en innovatieve waterstofauto niet alleen 20 procent lichter wordt, maar ook 10 procent efficiënter en 30 procent krachtiger dan het huidige model. Daarnaast vergroot het het aantal autonome functies op de auto door de toevoeging van het Advanced Driver Assistance System (ADAS).

De nieuwe waterstofauto krijgt in zekere zin een pioniersrol voor Hyundai, die zich tegen 2021 wil ontvouwen tot het groenste automerk op aarde. De fabrikant wil voor 2020 maar liefst 14 nieuwe eco-vriendelijke voertuigen op de markt brengen.