De introductie van de auto heeft even op zich moeten laten wachten, maar inmiddels is de i30 N Fastback in volle glorie te bekijken.

Vorig jaar nam Hyundai met overtuiging een duik in het water van de ware performance-auto’s. Een gedurfde stap, die zich in korte tijd redelijk heeft uitbetaald. De Koreanen hebben inmiddels namelijk meer dan 3.000 exemplaren van de i30 N Hatchback verkocht. Dat vraagt om een reprise met hier en daar een enkele aanpassing.

i30n-fastback-kont

We praten uiteraard over de N-versie van de i30 Fastback. Dankzij de aanpassingen van de performance-afdeling, past de naam voortaan beter bij de auto. De i30 N Fastback krijgt dezelfde 250 pk sterke 2-liter viercilinder. In deze vorm sprint de auto in 6,4 seconden naar de 100 km/u. Kies je voor het Performance Package, dan krijg je zelfs 275 pk tot je beschikking. Hoewel de topsnelheid van 250 km/u niet stijgt, is hij in de sprint naar de 100 km/u wel 0,3 seconden sneller.

i30n-fastback-binnen

Uiteraard geniet de N-versie van de i30 Fastback van een reeks aan sportieve onderdelen. Naast 18 of 19" velgen krijgt de auto andere bumpers, een achterspoiler en grotere wielkasten. De auto staat volgende maand in Parijs. Wanneer de bolide naar Nederland komt of hoeveel de auto moet kosten, is vooralsnog niet bekend.