Een heerlijke toevoeging aan hun N-lijn.

Nadat Hyundai zich al eerder in het hot hatch segment durfde te wagen met de i30 N, slaan ze nu eenzelfde weg in met de nieuwe Veloster. Op de Detroit Auto Show trekken de Koreanen in eerste instantie het doek van de nieuwe Veloster, om vervolgens ook nog op de proppen te komen met een heuse N-versie van de wagen.

De nieuwe Veloster zelf is nog altijd een aparte vertoning, maar is er absoluut op vooruit gegaan. Desondanks blijft het een karikatuur van zichzelf, met name door het feit dat de auto drie in plaats van vier deuren heeft. De Veloster is tevens een klein stukje (2 cm) groter dan voorheen en slechts één centimeter breder.

hyundai-veloster-achterkant.jpg

De 1,6-liter turbomotor uit de vorige Veloster verdwijnt in een duister hoekje van de Hyundai fabriek en maakt plaats voor een nieuwe geblazen 2-liter viercilinder. Deze komt in twee varianten, die respectievelijk 150 pk en 180 pk produceren. De krachtigste niet-N Veloster beschikt over 200 pk en 264 Nm aan koppel. Schakelen gebeurt via een zesbak over een zeventraps automaat.

De absolute topper is de Veloster N. De 2-liter voorin de wagen produceert in dit geval 270 pk en 352 Nm aan koppel. Hyundai pikt overigens vooral op puristen, want het biedt de auto alleen met een handgeschakelde zesbak aan.

Vooralsnog is onduidelijk of de auto ook in Europa geleverd zal worden.

hyundai-veloster-binnenkant.jpg