Waan je een Le Mans-racer met de laatste 25 D-Types ooit.

In de tijd dat Jaguar zich nog regelmatig kon meten met fabrikanten als Ferrari en Aston Martin, kwamen er heel wat pareltjes uit de werkplaats rollen. Zo ook de Jaguar D-Type, de auto waarmee de Britten drie jaar op rij de 24 uur van Le Mans wisten te winnen.

Na het oorverdovende succes van de auto produceerde Jaguar 75 D-Types, die ze vervolgens aan klanten verkochten. Het merk had echter aanvankelijk 100 auto’s op de planning staan. Gezien het feit dat de auto’s het tegenwoordig op veilingen nog enorm goed doen, besluit Jaguar Classic de resterende 25 toch nog te gaan bouwen. Na meer dan 60 jaar zullen alle 100 D-Types dan toch op de weg verschijnen.

classic-d-type-zij.jpg

Opmerkelijk, maar wel heel goed, is dat Jaguar de overgebleven 25 D-Types volledig origineel in elkaar zal zetten. In andere woorden, de originele tekeningen worden er bijgepakt om de auto exact te maken zoals ze jaren geleden ook uit de fabriek kwamen rollen.

Jaguar presenteert binnenkort op het Salon Retromobile in Parijs een eerste prototype. Geïnteresseerden kunnen direct hun bestelling plaatsen en kunnen kiezen uit de short- of longnose variant. Wat het grapje mag gaan kosten is vooralsnog onduidelijk.

classic-d-type-interieur.jpg