De 60-serie is compleet.

Volvo zet grootse stappen. Nadat het de designtaal enkele jaren geleden vernieuwde en een hele rits auto’s in die stijl ter wereld bracht, openden de Zweden deze week hun eerste fabriek in de Verenigde Staten. Diezelfde fabriek wordt de bakermat van de nieuwe S60. De auto werd gisteren, tegelijkertijd met de nieuwe fabriek, onthuld.

De nieuwe Volvo S60 is in feite niets meer dan de sedanversie van de eerder onthulde V60. Hoewel, Volvo gebruikt de S60 tevens om haar plan om af te stappen van dieselmotoren uit te voeren. De S60 is de eerste auto die het merk aanbiedt met enkel benzine- of hybridemotoren. De S60 komt aanvankelijk op de markt met een T5-benzinemotor, evenals een 340 pk sterke T6 Twin Engine AWD en de Polestar Engineered T8 Twin Engine met 405 pk.

volvo-s60-achter.jpg

De nieuwe Volvo S60 wordt gebouwd op hetzelfde platform als de 90-serie en de nieuwe XC60, het Scalable Product Architecture-platform. Daarnaast is de bolide voorzien van allerlei slimme veiligheidssystemen en het inmiddels herkenbare interieur.

Wanneer de nieuwe Volvo S60 op de markt komt, of hoeveel de auto gaat kosten, is nog niet bekend.

volvo-s60-binnen.jpg