Één van de weinige Amerikaanse auto’s die het goed doet op Europese bodem is volledig vernieuwd.

Ford heeft vandaag de doeken van de nieuwe Focus getrokken. In tegenstelling tot voorgaande keren hoeven we ditmaal niet te wachten op meerdere uitvoeringen, want Ford heeft direct de hatchback, wagon en volledig nieuwe Active crossover onthuld. De auto heeft een nieuw, ingetogen uiterlijk, dat een groter publiek moet aanspreken, nieuwe motoren en allerlei slimme technieken aan boord.

ford-focus-active-crossover.jpg

De nieuwe Ford Focus is de eerste Ford op het C2-platform. Door dit platform had Ford de mogelijkheid de auto van de grond af aan op te bouwen, en ook nog eens langer te maken dan eerst. De wielbasis is met 53 mm gegroeid, wat de interieurruimte ten goede komt. Het interieur is sowieso op de schop gegaan; voortaan oogt het rustiger en is de connectiviteit vele malen hoger in vergelijking met zijn voorganger.

De nieuwe Focus heeft uiteraard ook een ander uiterlijk. Het ‘atletische’ uiterlijk van de wagen wordt gekenmerkt door een opvallende grille en LED-lampen aan voor- en achterzijde. De specifieke configuraties, Trend, ST-Line en Vignale hebben ieder hun eigen details om zichzelf te onderscheiden. De Active crossover beschikt over allerlei zwarte accenten, maar het belangrijkste is dat hij hoger op zijn poten staat.

ford-focus-vignale.jpg

Onder de motorkap vinden we een viertal motoren in verschillende configuraties. Ford geeft de nieuwe Focus twee benzine- en dieselmotoren. De 1.0 en 1.5 EcoBoost (benzine) motoren produceren respectievelijk 100, 125, 150 en 175 pk. De 1.5 en 2.0 EcoBlue (diesel) motoren zijn goed voor 95, 120 en 150 pk. De benzinemotoren beschikken over cilinderuitschakeling.

Wanneer de nieuwe Ford Focus op de markt komt is vooralsnog niet duidelijk.

ford-focus-interieur.jpg