Attentie! Attentie! De nieuwe RS5 heeft voortaan ook vier deuren.

De New York International Auto Show is geopend en direct schiet Audi uit de startblokken om de nieuwe RS5 Sportback te presenteren. Nadat de RS5 Coupé eerder al gepresenteerd werd, is het nu de beurt aan de vierdeurs uitvoering. De komst is allerminst een verrassing, maar dat betekent niet dat er niemand op zit te wachten.

Dat is niet zo vreemd als je bedenkt dat de Audi RS5 Coupé al een bijzonder potente wagen is, maar nog niet beschikte over het praktische effect van de vier deuren. Net als de Coupé, krijgt de Sportback een twin-turbo 2,9-liter V6 die 450 pk en 600 Nm koppel produceert. De sprint naar de 100 km/u legt de bolide in 3,9 seconden af, terwijl zijn topsnelheid ligt op 280 km/u.

rs5-sportback-achter.jpg

Afgezien van het extra vermogen dat de RS5 heeft, ten opzichte van zijn zwakkere broers, krijgt ook de Sportback een hele rits aan RS-onderdelen over zich heen. Naast een sportief onderstel en adaptieve dempers is de wagen voorzien van de nodige esthetische delen, om de auto pittiger voor de dag te laten komen.

De RS5 Sportback komt in de tweede helft van 2018 in de Verenigde Staten op de markt. Vanaf december staat hij ook in Nederland bij de dealers.

rs5-sportback-binnen.jpg