Geen terrein is te gek.

Terwijl allerlei autofabrikanten druk bezig zijn met het ontwikkelen van softwaren voor autonoom rijden voor de openbare wegen, houdt Land Rover het dichterbij hun roots. De Britten zijn bezig met een systeem, waarmee haar SUV’s ook van de gebaande paden af zelfstandig kunnen rijden zonder schade aan te richten.

Jaguar Land Rover is momenteel bezig met het zogenaamde Cortex-project, waarmee haar auto’s in feitelijk alle omstandigheden off-road moeten kunnen rijden. Het systeem is opgebouwd uit slimme 5D-technologie, die o.a. geluid, radar en beeld gebruikt, zodat de auto zich op een correcte manier een weg door het terrein kan banen.

Het Cortex-project wordt deels ontwikkeld door de universiteit van Birmingham en experts van Myrtie Software. De coalitie van bedrijven maakt de software in twee variaties: een deels- en volledig autonome versie. Zelfs wanneer de wagen volledig autonoom kan rijden, hoeft hij dit niet altijd te doen. Land Rover wil immers niet dat haar klanten enig plezier ontnomen wordt.