Voor krap 30 mille staat hij voor je deur.

Bij de introductie van de nieuwe Mazda3 verraste het automerk met een compleet nieuwe stijl. De auto kreeg een vorm zoals we deze in het segment nog amper hebben gezien. En het oogde fijn. Hierom waren we laaiend enthousiast om de bolide. Deze week onthult Mazda de prijzen.

Het moge duidelijk zijn dat Mazda meer dan alleen het ontwerp van de Mazda3 heeft veranderd. De verschillende uitvoeringen waarin de Mazda3 geleverd kunnen worden, zijn namelijk ook op de schop gegaan. In plaats van de gecompliceerde namen krijgen de configuraties van de Mazda3 voortaan namen als Comfort en Luxury.

Voor de goedkoopste versie van de auto betaal je in Nederland 27.160 euro en dan krijg je een aan een handgeschakelde zesbak gekoppelde SkyActiv-G benzinemotor met 122 pk. Voor een automatische versnellingsbak moet je meer betalen: de goedkoopste automaat kost 29.660 euro. De goedkoopste diesel kost 31.509 euro. Voor de sedan betaal je iedere keer 500 euro extra.

In een later stadium zal de nieuwe Mazda3 ook geleverd worden met de SkyActiv-X-krachtbron. In de zomer van 2019 komt deze auto op de markt. De Mazda3 met zijn oudere motoren staat vanaf maart bij de dealer.