De grote elegante station uit Japan is in aantocht.

Naast Hyundai maakt ook Mazda zich op voor de autoshow in Genève. De Japanse autofabrikant onthult vandaag dat het de nieuwe Mazda6 Sportbreak mee zal nemen naar de Alpen. De Mazda6 station profiteert net als de sedan van een opgefrist uiterlijk, waar minieme aanpassingen de boventoon voeren.

Mazda’s vlaggenschip krijgt een nieuwe voorzijde, waarvan de koplampen en grille lichtelijk anders zijn dan bij het oorspronkelijke model. Hierdoor oogt de auto net iets levendiger dan zijn voorganger. Een nieuw interieur met een vrijwel compleet ander dashboard geven de bolide een heel eigen karakter.

mazda-mazda6-sportbreak-interieur.jpg

De Mazda6 Sportbreak is daarnaast uitgerust met een groot aantal slimme systemen, zoals Radar Cruise Control, een head-up display een 360-graden camera en een 8" infotainmentsysteem. Mazda wil overigens nog niets kwijt over de technische specificaties van de auto, maar hint er al tijden op dat het de innoverende SkyActiv-X motor wil introduceren. Het zou dus goed kunnen dat we het desbetreffende blok in de Mazda6 terug zullen vinden.