Er komt geen einde aan de mogelijkheden.

Het lijkt wel alsof McLaren nooit op een punt zal komen dat het niets meer heeft om aan terug te denken. Dit bewijst de Britse sportwagenfabrikant deze week, door net na de kerst de doeken te trekken van een gelimiteerde reeks exemplaren van de 720S, die door McLaren Special Operations (MSO) zijn gemaakt.

Zoals gebruikelijk worden dergelijke speciale modellen niet door McLaren zelf verzonnen, maar is het een klant dat met een idee als deze op de proppen komt. In dit geval gaat dit niet helemaal op, want de klant is ditmaal uitgerekend McLaren Brussel. Het is geen verrassende zet van de Belgische vestiging, maar het gebeurt wel op de valreep. Het is dit jaar namelijk precies een halve eeuw geleden dat Bruce McLaren, oprichter van het raceteam en het automerk, zijn allereerste Formule 1-overwinning claimde in een eigen auto. Dit gebeurde op Spa-Francorchamps in 1968.

mso-720s-spa68-binnen

Voor de drie exemplaren van de zogenaamde 720S Spa 68 heeft MSO de kleur Anniversary Orange uit de kast getrokken, in plaats van de op het origineel te vinden Papaya Orange. Het drietal krijgt stickers, stiksels en nieuwe vijfspaaksvelgen om de gebeurtenis te herdenken.

Meer lezen? Bekijk hier onze rijtest met de McLaren 720S.

mso-720s-spa68-logo