De Britten presenteren een stel zalige speciaaltjes om de week in stijl af te sluiten.

Sinds McLaren> de deuren van haar Special Operations-afdeling heeft geopend, zijn we regelmatig getrakteerd op unieke McLarens. Deze week is het wederom raak. De Britten gingen aan de slag met de 570S en produceerden tien verschillende interpretaties van de rappe bolide.

De auto’s zijn stuk voor stuk voorzien van allerlei gave goodies, met als doel de auto een GT4-achtig gevoel te geven. Meer dan dat zelfs, want de auto’s zijn eigenlijk bedoeld voor het circuit. Desondanks zijn ze straatlegaal, geheel naar de filosofie van het merk. De Britten zijn immers helemaal weg van het idee met je straatauto naar het circuit te gaan, om daar vervolgens iedereen om de oren te rijden.

McLaren-570S-MSO-X-wit.jpeg

Het resultaat is dan ook dat de 570S’s heel wat aerodynamische extraatjes hebben gekregen. De dikke achtervleugel geeft 100 kg meer downforce, terwijl de voorzijde wat minder opvallend vleugelwerk krijgt. Daarnaast werd er extensief gebruik gemaakt van carbon om het gewicht te drukken en vinden we er een titanium sportuitlaat onder. P Zero Corsa’s van Pirelli plakken de auto beter aan het asfalt.

Tenslotte kreeg elk van de Mclarens een eigen retro-kleurstelling mee, die geïnspireerd zijn door hun eigen raceauto’s. De tien exemplaren zijn allemaal besteld door een Amerikaanse dealer, die ze ook direct weer heeft weten te verkopen.

McLaren-570S-MSO-X-wit-achter.jpeg