De SUV is klaar voor Parijs.

Nadat er recentelijk een aantal platen uitlekte van de nieuwe Mercedes GLE, hebben de Duitsers besloten de auto vroegtijdig te onthullen. De auto laat het design van zijn voorganger ver achter zich en is veranderd in een haast totaal nieuw model.

gle-achter.jpg

Dit is niet alleen aan het design te merken, maar ook aan de dimensies. Zo is de wielbasis van de GLE bijvoorbeeld met 6 cm gegroeid. Hierdoor krijgen mensen op de tweede zitrij aanzienlijk meer ruimte. Overigens groeit de bagageruimte ook enorm. Wie de achterste zitrij van de zevenzitter niet gebruikt, heeft 825 liter tot zijn beschikking. Klap je de tweede zitrij neer, dan heb je meer dan 2.000 liter aan ruimte. Ook dit interieur krijgt het nieuwe MBUX-systeem.

gle-binnen.jpg

De grote SUV komt er in eerste instantie als GLE 450 4MATIC. In de praktijk betekent dit dat de auto een zes-in-lijnmotor heeft die 367 pk en 500 Nm produceert. Omdat de auto een mild hybrid is, kan hij dankzij de EQ Boost korte tijd 22 pk en 250 Nm extra produceren. Later komen er diesel- en plug-in hybridevarianten bij.