Op dit moment heeft het Duitse merk al het grootste hybride-gamma, maar Mercedes-Benz wil méér! Dit jaar nog verschijnen plug-in nummer zeven en acht in de showroom, op termijn moet er van ieder model een elektrische variant komen.

Elektrische voltreffers

De auto’s die we dit jaar nog mogen verwelkomen, zijn de GLC Coupé 350e en de E 350e. Beide zijn uitgerust met dezelfde tweeliter viercilinder in combinatie met elektrische motor als de huidige C-Klasse en GLC. De komende jaren verschijnt er van ieder model een plug-in of zelfs een volledig elektrische variant. Iets waar ze bij Mercedes-dochter smart alvast een voorschotje op nemen. Daar verschijnt dit jaar nog van de Fortwo, Fortwo Cabrio en de Forfour een variant met Electric Drive.

Brandstofcelauto

En dan nog iets: Mercedes-Benz werkt ook aan haar allereerste brandstofcelauto. De Mercedes GLC F-Cell is van buiten een doodnormale GLC. Onder de motorkap huist echter een aandrijflijn op waterstof. Daarnaast zal hij uitgerust zijn met een accu, zodat ook deze auto lekker kan stekkeren. De – theoretische – actieradius? 500 kilometer!