Zoveel luxe kan voor niemand goed zijn, dus is het maar goed dat het voorlopig een concept auto blijft.

Anno 2018 wordt het steeds belangrijker jezelf op positieve manier van de concurrentie te onderscheiden. Het mag heus opvallend zijn, zolang het maar in het straatbeeld past. Het is dan ook niet vreemd dat er flink gezocht wordt naar manieren om unieke auto’s te creëren. Mercedes-Maybach heeft er duidelijk één gevonden.

mercedes-maybach-ultimate-luxury-voor.jpg

De Mercedes-Maybach Ultimate Luxury is namelijk een SUV en sedan in één. Het is een carrosserievorm die we in het verleden nog maar enkele keren hebben gezien, maar nu Maybach ermee aan de haal gaat, is het duidelijk van een ander, veel hoger niveau. Het studiemodel maakt zijn naam meer dan waar en is duidelijk een baken van luxe, getuige de binnen- en buitenzijde, evenals de krachtbron, het vermogen en de afwerking.

mercedes-maybach-ultimate-luxury-binnen.jpg

De Ultimate Luxury wordt aangedreven door een viertal elektromotoren, die gezamenlijk 750 pk over de wielen verdelen. Dankzij het 80 kWh-accupakket zou de wagen 500 kilometer ver moeten kunnen komen. Het is nog niet duidelijk of Mercedes-Maybach ooit een vergelijkbaar model op de markt gaat brengen.