Shell heeft NewMotion overgenomen.

Door de overname kan het proces om koolstofarm vervoer te realiseren worden versneld. NewMotion blijft daarbij focussen op het implementeren van haar missie in Europa door woningen, ondernemingen en openbare parkeerplaatsen te voorzien van snelle laadoplossingen voor elektrische voertuigen.

De missie van het Amsterdamse NewMotion om diensten op het gebied van elektrisch rijden verder uit te breiden blijft erg belangrijk. Doel is om steeds meer parkeerplaatsen te veranderen in oplaadpunten voor elektrische voertuigen. Wat uiteindelijk de oplaad-ervaring van elektrische rijders in heel Europa ten goede moet komen.

NewMotion heeft al een heel Europees netwerk van meer dan 50.000 cloud-connected oplaadpunten uitgerold. Er zijn op dit moment al meer dan 100.000 oplaadkaarten in omloop. Daarnaast is er een app waarmee oplaadpunten gevonden kunnen worden. Met deze app kan tevens het energieverbruik en de kosten van het opladen worden bekeken.

De organisatie zorgt in heel Europa voor het onderhoud van de oplaadpunten. De laadpalen zijn in 2016 onderscheiden met een Red Dot Design Award.