Het wachten is voorbij.

Na lang wachten hebben we afgelopen weekend eindelijk kennis mogen maken met de volledig nieuwe BMW 8-serie. De grote sloep uit het zuiden van Duitsland komt in eerste instantie als coupé op de markt, maar later mogen we nog andere carrosserievormen verwachten. De 8-serie belandt eind november bij de Nederlandse dealers.

De nieuwe BMW 8-serie is een auto van vorstelijke proporties. De bolide is 4,84 meter lang, 1,9 meter breed en 1,34 meter hoog. Daarbij heeft hij een chique design, dat amper te vergelijken is met de vorige 8-serie. Een aanzienlijk gedeelte van de nieuwe 8-serie is overigens gemaakt van aluminium, om het gewicht te drukken. Een hoogwaardig interieur met alle nieuwe snufjes van het merk, maakt de auto af.

bmw-8-serie-achter.jpg

De nieuwe BMW 8-serie komt er aanvankelijk in een tweetal verschillende configuraties. Niet alleen komt de wagen er als 320 pk sterke 840d xDrive, BMW levert hem ook als de krachtige M850i. Dit model heeft een 4,4-liter TwinPower V8, die in de praktijk goed is voor 530 pk en 750 Nm koppel. De bolide snelt in 3,7 seconden naar de 100 km/u. Daarbij heeft hij een adaptief M-onderstel en remmen van M Sport.

Later komen er nog een Cabrio, Gran Coupé en de M8.

bmw-8-serie-binnen.jpg