Is het nog steeds een auto voor de ouderen onder ons?

Vandaag de dag is het vrij onmogelijk om keiharde feiten over een nieuw model uit de handen van het publiek te houden. Toch is het Mercedes gelukt met de nieuwe generatie van de B-Klasse. Alweer de derde generatie van de auto is deze week tijdens de Paris Motor Show gepresenteerd.

De auto, die het in zijn segment opneemt tegen o.a. de BMW 2 Serie Active en Gran Tourer, krijgt van de Duitsers een totaal nieuw uiterlijk. Waar de eerste generatie een merkwaardige vertoning was, was de tweede generatie een kleine verbetering. De derde generatie doet het uiterlijk van de B-Klasse wederom rigoureus op de schop, maar ditmaal zijn de veranderingen groter. De auto krijgt een subtieler exterieur dat meer doet denken aan de A-Klasse. Daarbij kan de B-Klasse rekenen op talloze updates aan het interieur. Van het nieuwe dashboard en de cockpit, tot verbeterde stoelen.

b-klasse-achter

Voor wat betreft de motoren, heeft Mercedes ook het een en ander voor de B-Klasse in petto. De auto krijgt aanvankelijk een viertal motoren, die gelijk worden verdeeld over benzine- en dieselvarianten. De zelfontbranders komen er in 150 pk en 190 pk sterke uitvoeringen, de benzinemotoren komen er in 136 pk en 163 pk sterke uitvoeringen. De B-Klasse is eveneens in staat deels autonoom te rijden.

In de laatste maand van 2018 verschijnen de eerste modellen in op de bestellijst. Vanaf februari vind je ze bij de dealer.

b-klasse-voor