En dat is ontzettend jammer.

Het is haast niet te geloven, maar na ruim 60 jaar heeft het Japanse Toyota er liefst 15 generaties van de Crown opzitten. De grote zakelijke sedan wordt vandaag weer in het nieuw gestoken. Hoewel de uiterlijk aanpassingen wel degelijk te zien zijn, merken we onder de motorkap eveneens grote verschillen.

toyota-crown-achter.jpg

De vijftiende generatie van de Toyota Crown heeft een duivelse grijns op zijn gezicht. Met goede reden, want achter die grijns gaat een hoop schuil waarvan onze onderbuik begint te tintelen. De nieuwe Toyota Crown wordt geleverd met drie verschillende motoren, waarvan er twee hybride zijn. De normale versie, een 2-liter turbobenzinemotor met 245 pk, is slechts het begin van de pret. De eerste hybride, bestaande uit een elektro- en een 2,5-liter benzinemotor, produceert een gecombineerd vermogen van 226 pk. Opteer je voor de 3,5-liter V6 hybride, dan krijg je liefst 360 pk tot je beschikking.

toyota-crown-binnen.jpg

De Toyota Crown is van zichzelf al een fraaie verschijning, maar met het RS-pakket erop wordt de auto nog smakelijker om aan te zien. De bolide krijgt dan o.a. een spoiler, 18" velgen en sterkere dempers. De auto komt, zoals gebruikelijk, niet naar Europa.