Wat moet we afrekenen voor zo’n ruime Duitser?

Volkswagen stelde ons eerder dit jaar al aan de nieuwe Golf Sportsvan voor, maar pas vanaf de eerstvolgende januari kunnen we hem bestellen. Dat is geen probleem, want nu het concern ons de prijs heeft laten weten, kunnen geïnteresseerden alvast wat extra geld opzij zetten.

Volgens Volkswagen krijgt de opgefriste, ruimere variant van de Golf een basisprijs van € 27.050. Hij kan echter gemakkelijk duurder worden gemaakt, want de Sportsvan komt naar ons in verschillende configuraties. Wie graag op benzine wil rijden, heeft de keuze uit vier verschillende mogelijkheden. Zo is er de 1.0 TSI driecilinder die in zowel 85 pk als 110 pk sterke variant komt, terwijl de 1.5 TSI viercilinder de koper met 130 pk en 150 pk sterke uitvoeringen presenteert. Laatstgenoemde motor doet overigens aan cilinderuitschakeling.

Dieselen is uiteraard ook een mogelijkheid, en hier krijgt de consument tevens verschillende opties. De 1.6 TDI krijgt enkel 115 pk, terwijl de 2.0 TDI het met 150 pk een treedje hoger opzoekt. Overigens krijgen alle modellen met 150 pk standaard een DSG-transmissie mee.

Herkennen doe je de Sportsvan aan een nieuwe voorbumper met geïntegreerde LED-verlichting. Achteraan zijn de lampen eveneens verwisseld voor LED-units.