Gerechtigheid.

Maserati heeft wat imagoproblemen, die vooral voortkomen uit het feit dat de fabrikant al enkele jaren auto’s produceert die eigenlijk niet meer helemaal van deze tijd zijn. Goed, van buiten ziet het er allemaal netjes uit, maar van binnen moeten er enkele bergen worden verzet. Tuner Novitec probeert in ieder geval één van die bergen te verschuiven.

novitec-ghibli-duo-achter.jpg

De tuner heeft de Ghibli recentelijk aangepakt, door de wagen een kleine schoonheidskuur te geven. Het ware feest bevindt zich echter onder de kap. Novitec pakt allerlei verschillende Ghibli’s aan, van het instapmodel tot het 430 pk sterke model met de biturbo V6. De tuner schroeft het vermogen van de instapper op van 350 pk tot 412 pk. De Ghibli S, die eerst 430 pk had, heeft voortaan 494 pk. Zelfs de 3-liter diesel wordt onder handen genomen. Dit model produceert voortaan 322 pk, in plaats van 275 pk.

novitec-ghibli-wit.jpg

Afgezien van de motorische wijzigingen geeft Novitec de Ghibli een sportonderstel, 22" velgen en een subtiel gevormde bodykit met carbon onderdelen.