Toch heeft de tuner de inspiratie uit eigen bron geput.

Bepaalde autofabrikanten hebben een toegewijde afdeling waar hun auto’s aangepakt worden. Bij McLaren, bijvoorbeeld, heet deze afdeling McLaren Special Operations, ofwel MSO. De auto’s van deze afdeling worden regelmatig voorzien van extra pikante onderdelen, zoals een bodykit of carbon stukken. Nu Novitec zich heeft vergrepen aan de 720S, lijkt het net alsof ze zich even waanden als de MSO-afdeling.

We denken dit vooral, omdat de 720S van Novitec voorzien is van allerlei fraaie koolstofvezel onderdelen, evenals een smakelijke bodykit. Niet alleen spreken de bumpers hierdoor meer tot de verbeelding, de diffuser springt eveneens meer in het oog. Daarbij heeft Novitec de McLaren een ander, luidruchtig uitlaatsysteem gegeven.

novitec-mclaren-720s-uitlaat.jpg

Onder de motorkap is ook het een en ander veranderd. Novitec heeft de ECU van de McLaren 720S aangepast, waardoor de krachtbron, een 4-liter biturbo V8, in plaats van 720 pk ineens 800 pk produceert. Althans, daar gaan we vanuit, want Novitec meldt dat de 720S ongeveer 86 pk extra tot zijn beschikking krijgt. Exacte prestatiecijfers wil Novitec nog niet kwijt.

De tuner wil nog niet kwijt hoeveel het pakket precies moet gaan kosten.

novitec-mclaren-720s-achter.jpg