Dat zien we graag!

Gisteren kregen we de Nederlandse verkoopcijfers van nieuwe auto’s voor de kiezen, vandaag is het de beurt aan de cijfers voor occasions. We zien direct dat het nog altijd enorm goed gaat en dat de positieve trend, die in het eerste kwartaal te bemerken was, halverwege het jaar wordt doorgezet.

In eerste instantie uit zich dit in razend positieve cijfers voor wat betreft de verkoop van tweedehands auto’s. Bedrijven verkochten in de eerste helft van het jaar liefst 624.086 auto’s aan consumenten: een stijging van 8,9 procent en ruim 50.000 auto’s. Onderling verkochten consumenten liefst 356.530 auto’s aan elkaar. Dit is een stijging van 2,8 procent.

Kijken we naar de import en export, dan herkennen we eveneens flinke stijgingen. Met name de import doet het bijzonder goed. In de eerste helft van 2018 werden er maar liefst 119.153 auto’s (+ 21,2 procent) geïmporteerd. De stijging van exportauto’s was minder opmerkelijk, maar met 7 procent is het desalniettemin iets om blij van te worden. In totaal werden er ruim 8.000 auto’s meer geëxporteerd dan in het voorgaande jaar.

De populairste modellen behoren nog altijd toe aan Volkswagen. De Polo werd het meest verkocht en geïmporteerd, terwijl de Golf het vaakst naar het buitenland vertrok.