De volledig elektrische Niro is hier.

Nog niet zo lang geleden stelde Kia ons voor aan een studiemodel van de volledig elektrische Niro. Deze auto werd begin dit jaar op de Consumer Electronics Show in Las Vegas voor het eerst getoond. Een klein half jaar later trekken de Koreanen de doeken van de auto die het echte werk mag gaan doen.

Kia heeft de Niro EV onthuld op eigen bodem, tijdens de Electric Vehicle Expo. Op de foto’s is te zien dat de auto vele malen meer wegheeft van een normale Niro dan aanvankelijk werd verwacht. Waar het studiemodel voorzien was van een tamelijk eigen karakter, herkennen we in het volledig elektrische model de doorsnee Niro eenvoudig terug. Afwijken doet hij middels blauwe accenten en dichte ventilatieroosters.

kia-niro-ev-wit.jpg

Waar het studiemodel om en nabij de 380 kilometer ver zou moeten komen, zit het bij het productiemodel iets anders. Kia levert de auto als 39,2-kWh en als 64-kWh uitvoering. De wagens komen volgens de WLTP-cyclus respectievelijk 300 en 450 kilometer ver. De Niro EV krijgt, uiteraard, allerlei hoogwaardige assistentiesystemen.