De nieuwe 3 Serie is eindelijk hier.

Na lang wachten heeft BMW deze week eindelijk de doeken getrokken van de nieuwste generatie 3 Serie. Hij lijkt misschien grotendeels op een kleinere versie van de huidige generatie 5 Serie, aan het einde van de dag is het een hele eigen individu.

De nieuwe 3 Serie is een fijne ontwikkeling ten opzichte van zijn voorganger. Niet alleen heeft de auto een gewichtsverdeling van 50:50, tegelijkertijd is de auto voorzien van een stijver koetswerk en is hij 55 kilogram lichter geworden.

3-serie-voorkant

De nieuwe 3 Serie krijgt aanvankelijk een groot aantal motorconfiguraties. Nagenoeg ieder van deze motoren is een viercilinder. Alleen de 265 pk sterke 330d is een zescilinder. Zowel de benzinemodellen (320i, 330i) als de dieseluitvoeringen zijn verder viercilinders. In een later stadium komt BMW met een M Performance-versie van de 3-serie, evenals een gloednieuwe plug-in hybride versie van de 3 Serie.

Ten opzichte van de vorige generatie is de wielbasis van de 3 Serie 4 centimeter gegroeid. De bagageruimte blijft dan weer hetzelfde. Binnenin de auto vinden we voortaan het nieuwe iDrive-systeem.

Vanaf begin maar staat de nieuwe 3 Serie bij de Nederlandse dealers. Hoeveel de auto gaat kosten, is nog niet bekend.

3-serie-binnen