Hij is hier!

Tijdens de Los Angeles Auto Show heeft Porsche eindelijk de doeken getrokken van de volledig nieuwe Porsche 911, van de generatie 992. De auto is de afgelopen maanden al talloze keren opgedoken, maar nu krijgen we hem in zijn volledigheid te zien. Daarbij heeft Porsche twee uitvoeringen van de auto onthuld, dus er is voldoende om te bespreken.

porsche-992-voor

De nieuwe 911 kenmerkt zich door zijn strakke ontwerp, waarbij grotere luchtinlaten en een doorgetrokken lichtstreep aan de achterkant er als voornaamste elementen uitspringen. Porsche maakt voortaan ook de (nu bijna volledig aluminium) koets van iedere 911 breder. Daarmee past Porsche in feite hetzelfde widebody-karakter toe, dat in het verleden slechts op enkele modellen werd gebruikt. Binnenin de auto verandert de sportwagenfabrikant het ontwerp dusdanig, dat deze meer overeenkomt met bijvoorbeeld de nieuwe Cayenne.

porsche-992-binnen

De Porsche 911 komt er aanvankelijk in twee smaken: als Carrera S en als Carrera 4S. In beide gevallen worden de auto’s aangedreven door een 450 pk sterke drieliter zescilinder boxermotor, waarmee de modellen in respectievelijk 3,7 en 3,6 seconden naar de 100 km/u vluggen. De topsnelheden liggen momenteel op een respectabele 308 en 306 km/u. Porsche heeft tevens de prijzen direct bekendgemaakt. Voor 156.700 en 165.100 euro kun je de Carrera S en de Carrera 4S op de kop tikken. De auto’s zijn per direct te bestellen.