Een open deur, maar wel een fijne.

Het spreekt voor zich dat Porsche kort na het debuut van de nieuwe 911, de 992, met zijn dakloze evenbeeld op de proppen moest komen. Nu het nieuwe jaar van start is gegaan heeft Porsche besloten dat de tijd rijp is en trekken ze de doeken van de auto. Hier is 'ie dan!

Hoewel we zeker tevreden zijn met de nieuwe 911 Cabriolet, verschilt de auto natuurlijk weinig van het origineel dat halverwege november tot ons kwam. Op het zachte dak na is de auto nagenoeg hetzelfde. Porsche heeft overigens wel de nodige aanpassingen gedaan aan dit dak. Zo is er een nieuw hydraulisch systeem waarmee het plafond in 12 seconden in en uit kan klappen en is er magnesium in het materiaal verwerkt.

porsche-911-cabriolet-voor

Technisch zijn de auto’s aan elkaar gelijk. Ook de Cabriolet krijgt nu bijvoorbeeld het sportieve PASM-onderstel. De auto komt net als de Coupé met een drieliter twin-turbo boxermotor op de markt. De Carrera S en Carrera 4S krijgen zodoende ook als cabrio 450 pk en 530 Nm. In een sprint naar de 100 km/u is de Cabriolet 0,2 seconden langzamer dan de Coupé. Als Carrera S en Carrera 4S doen ze het in respectievelijk 3,7 en 3,6 seconden. De Cabriolet heeft voor diezelfde sprint 3,9 en 3,8 seconden nodig. Met het optionele Sport Chrono Pakket erbij wordt er nog eens 0,2 seconden van deze tijd geschaafd

De nieuwe Porsche 911 Cabriolet kan vanaf vandaag besteld worden en wordt in maart geleverd. De Carrera S kost 172.500 euro, de Carrera 4S kost 180.100 euro.